mijnlaatstedieet
  • Home
  • Het programma
  • Gratis consultatie
  • Resultaten voor-na
  • Prijs
  • Recepten fase 2
  • Recepten fase 3
  • 21 dagen detox
  • Contact
  • Vestigingen
  • Werken bij MijnLaatsteDieet
  • Blog

"Vitaminen wegen niet op tegen de kracht van daglicht"

2/27/2017

0 Reacties

 
Foto
Ook het gevoel dat je nood hebt aan extra vitaminen, op koude en gure dagen als deze? Vergeet een voorraad vitaminepillen, maar ga eens wat vaker naar buiten. Zelfs als het buiten grauw en bewolkt is, is natuurlijk licht onvervangbaar.
Winterdipje? Trek dan eens wat vaker het daglicht in. In het boek "Licht - De invloed op lichaam en geest" omschrijft Gemma Venhuizen uitgebreid hoe belangrijk daglicht voor ons is: "Met medicijnen en lampen valt er niet op te werken tegen de voordelen van daglicht," legt ze uit aan de Nederlandse krant Het Parool. "Op een heldere dag is het licht buiten honderdduizend lux, met sluierbewolking is dat nog steeds tienduizend lux.De hoeveelheid licht op een kantoor is vijfhonderd lux, in een gemiddeld huis tweehonderd. De hoeveelheid die je buiten opdoet, is dus vele malen groter dan wat je via lamplicht opdoet."

Hoe licht ook lichter doet eten
Licht is niet alleen belangrijk voor onze productiviteit, het geeft ons ook energie, beïnvloedt je humeur, zorgt ervoor dat we 's avonds beter inslapen én het helpt ook om gezonde keuzes te maken, weet Venhuizen. "Uit onderzoek is gebleken dat in goed verlichte ruimtes mensen vaker kiezen voor wit vlees, vis en groenten en minder vaak voor rood vlees. Bij dimlicht kozen deelnemers sneller voor gefrituurde gerechten en zoete toetjes, en kregen ze gemiddeld bijna veertig procent meer calorieën binnen. Daar staat tegenover dat je bij gedempt licht minder eet, en langzamer." Idealiter kies en bereid je je maaltijd bij helder licht, en eet je het op bij een gedempter licht.

Het belang van ochtendlicht
Ochtendstond heeft goud in de mond? Dat klopt, want als je 's ochtends vroeg al veel daglicht kan meepikken, is dat meegenomen. "Ochtendlicht is blauw en remt de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Je wordt er alert van," legt de auteur uit. "Door het ritme in onze maatschappij word je min of meer geacht een ochtendmens te zijn. Dat ligt moeilijk voor avondmensen. Zij moeten kiezen uit twee kwaden: laat naar bed gaan en vroeg opstaan en een slaaptekort opbouwen, of laat opstaan en te weinig licht krijgen. Daardoor kampen avondmensen vaker met depressies, is gebleken."
0 Reacties

DEZE FOUT KAN LEIDEN TOT OVERGEWICHT BIJ JE KIND

2/15/2017

0 Reacties

 
Foto
Kinderen van wie de ouders denken dat ze overgewicht hebben, zijn meer geneigd om te diëten. Helaas hebben die pogingen om gewicht te verliezen vaak een averechts effect.
Jonge kinderen die volgens hun ouders te dik zijn, neigen de jaren daarna meer naar overgewicht dan kinderen van wie de ouders vinden dat ze een normaal gewicht hebben. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Science.

Volgens de onderzoekers bekijken kinderen van wie de ouders hen te dik vinden, hun lichaam negatiever. Daardoor proberen ze, meer dan andere kinderen, in de jaren daarna zelfs om gewicht te verliezen. Helaas resulteren die pogingen meestal in gewichtstoename. Je kind als 'te dik' labelen, heeft dus vooral een omgekeerd effect en werkt overgewicht alleen maar in de hand.

Maar wat moet je dan wel doen als ouder als je je zorgen maakt over het gewicht van je kinderen? Focus op het positieve. Voorzie genoeg gezonde voeding en mogelijkheden om regelmatig te bewegen. Het is veel efficiënter om kinderen de vaardigheden te leren om gezond te leven dan ze opmerkingen te geven over hun gewicht.

Vertel ze ook niet dat ze moeten 'diëten'. Kinderen hebben minder ervaring met diëten en hoe het lichaam werkt. Daarom gaan ze zichzelf soms extreme voedselbeperkingen opleggen. Probeer ze in plaats daarvan te betrekken bij gesprekken over het maken van gezonde keuzes en bouw ook aan hun gevoel van eigenwaarde. Vergeet ook niet om zelf het goede voorbeeld te geven want kinderen spiegelen zich in grote mate aan jouw gedrag.
0 Reacties

5 redenen waarom je wat vaker gember moet eten

2/13/2017

0 Reacties

 
Foto
Gember heeft een hele specifieke smaak die niet iedereen kan bekoren. Lust je het wel, dan mag je gember best wat vaker op het menu zetten. Want dit wondermiddel, dat vroeger vooral werd gebruikt in de Chinese geneeskunde, is heel erg goed voor je gezondheid en het kost nog eens amper geld ook. 5 voordelen.
Wat wij als gember kennen is de ondergrondse wortelstok van een plant die wel anderhalve meter hoog kan worden. Gember bevat amper calorieën en is rijk aan de vitaminen B en C, bevat bètacaroteen en is een uitstekende bron van kalium. Maar er zijn nog meer voordelen:

1. Het boost je immuunsysteem
Duitse wetenschappers wetenschappers ontdekten eerder al dat gember je op een gezonde manier doet zweten en op die manier bacteriën en infecties helpt afweren. Gember bevat daarnaast ook antioxidanten, werkt ontstekingsremmend en het stimuleert het immuunsysteem. Het ontsmet ook de longen en luchtwegen en werkt verzachtend voor de keel. Ideaal bij een verkoudheid dus.

2. Het helpt bij maagklachten 
Gember bevat zingibain, een eiwit-splitsend enzym dat de vertering direct bevordert. Gingerol simuleert ook de speekselproductie waaroor het verteringsproces meteen van start gaat in de mond en de lever galafscheiding bevordert. Lipase in de wortelstok breekt de vetten af, sucrose en maltase helpen bij het afbreken van suikers. Die bestandsdelen samen zorgen ervoor dat gember kalmerend voor de maag werkt en ook misselijkheid tegengaat. Ideaal als je bijvoorbeeld een lange autorit of bootreis gaat maken. 

3. Beschermt tegen kanker
Gingerolen, de belangrijkste actieve componenten van gember, zijn niet alleen verantwoordelijk voor de herkenbare smaak van de specerij. Ze zouden ook het ontstaan van uiteenlopende tumoren verhinderen en hun verdere groei afremmen. Vooral bij darmkanker zouden gingerolen een gunstige werking hebben, maar die belofte moet verder onderzoek nog hardmaken.

4. Geef ontstekingen geen kans
Gingerol remt ook ontstekingen en belooft bij regelmatige consumptie spierpijn en zwellingen te verzachten. Studies tonen aan dat wie dagelijks twee gram gember eet minder last krijgt van spierkrampen en -pijn.

5. Het beschermt je geheugen 
Uit onderzoek blijkt dat gember de cellen in je hersenen kan beschermen tegen amyloïde plaques die onder andere gelinkt worden aan dementie. Meer onderzoek is wel noodzakelijk, maar meer gember in je dieet verwerken kan voorlopig alvast geen kwaad.
0 Reacties

    Archives

    Februari 2019
    December 2018
    Juni 2018
    April 2018
    Maart 2018
    Februari 2018
    December 2017
    Augustus 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Mei 2017
    April 2017
    Maart 2017
    Februari 2017
    Januari 2017
    November 2016
    Oktober 2016
    September 2016
    Augustus 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    Mei 2016
    April 2016
    Maart 2016
    Februari 2016
    Januari 2016
    December 2015
    November 2015
    Oktober 2015
    September 2015
    Augustus 2015
    Juli 2015
    Juni 2015

MIJNLAATSTEDIEET

MijnLaatsteDieet biedt een gezondheidsprogramma 
op maat dat u hebt voor het leven.  

Wij hebben beslist om u eens en voor altijd verder te 
helpen met een persoonlijk programma dat u alles 
biedt om uw gezonde
 levensstijl te behouden.
CONTACTGEGEVENS

MijnLaatsteDieet hoofdkantoor
Oudebaan 3 bus 1
3540 Herk-de-Stad

Telefoon: 0479-902447
Email:
mijnlaatstedieet@gmail.com
SNEL NAAR

>>Het programma
>>Gratis consultatie
>>Contact
>>Prijs
>>Werken bij MijnLaatsteDieet
>>Blog

>>Recepten


Copyright 2016 - mijnlaatstedieet.com - All Rights Reserved