mijnlaatstedieet
  • Home
  • Het programma
  • Gratis consultatie
  • Resultaten voor-na
  • Prijs
  • Recepten fase 2
  • Recepten fase 3
  • 21 dagen detox
  • Contact
  • Vestigingen
  • Werken bij MijnLaatsteDieet
  • Blog

6 dingen die je beter niet na het eten doet!

4/26/2016

0 Reacties

 
Foto

Dat een gezond eetpatroon de sleutel is om fit te blijven, weten we al langer. Maar zonder het te beseffen is alle moeite voor niks omdat je er slechte gewoonten na het eten op nahoudt. Eén van die fouten is bijvoorbeeld horizontaal ontspannen in de zetel.
Sommigen genieten net na het eten van hun favoriete soap languit in de zetel, anderen doen snel een dutje na een zware maaltijd. Maar hoe gezond je ook hebt gegeten, toch is deze gewoonte niet goed voor je lijn en kan het spijsverteringsproblemen veroorzaken. 

Waarom is dat zo? Omdat je lichaam voedingsproducten goed opneemt wanneer je rechtop zit. Als je de gewoonte hebt om je in de zetel te nestelen na het eten, kun je last krijgen van oprispend maagzuur. Wat op lange termijn kan leiden tot een slecht sluitende maagklep. Daarom moet je ook minstens twee uur wachten na het eten om in bed te kruipen.

​Andere dingen die je best vermijdt na het eten:
1. Slapen 
Na de maaltijd gaan slapen is niet alleen slecht voor bovenstaande redenen, maar het kan ook de oorzaak zijn van een opgeblazen gevoel als je wekker gaat. Geef je lichaam voldoende tijd voor het verteringsproces voor je onder de lakens kruipt. 

2. Sport 
Zelfs wanneer je slechts een lichte maaltijd nam, kun je maar beter even wachten om te sporten. Je maag heeft zuurstofrijk bloed nodig voor de vertering, maar je lichaam stuurt tijdens sporten bloed en zuurstof naar je spieren. Dit vertraagt de vertering met misselijkheid, braken en zelfs diarree tot gevolg. Het is zelfs beter om eerst te sporten en daarna te eten, dan te bewegen met een volle maag. 

3. Fruit 
Fruit is gezond, maar niet meteen na de hoofdmaaltijd. Dit komt omdat vruchten snel verteren in vergelijking met andere voedingsmiddelen. Hierdoor gaat het fruit op de rest van je maaltijd liggen, dit kan zelfs gaan fermenteren. Het gevolg? Een opgeblazen gevoel en gewichtstoename. Wacht daarom 3 tot 4 uur voor je een fruitig dessertje neemt of eet het vlak voor je maaltijd.

4. Water drinken
Je zult niet meteen problemen ervaren als je wat water na het eten drinkt, maar als je enkele volle glazen drinkt, verdun je de verteringssappen. Zo vertraag je de vertering. Hetzelfde geldt voor ijskoude drankjes. Een gezond alternatief: warme of lauwe thee. 

5. Bad of douche
Heb je na het eten zin in een ontspannend badje? Ook dat is geen goed idee. Je lichaamstemperatuur stijgt, waardoor je bloed naar het huidoppervlak gaat om zo weer af te koelen. Er blijft dan geen bloed meer voor de vertering over. Je spijsvertering vertraagt, je krijgt last van een opgeblazen gevoel en tal van andere problemen.


0 Reacties

Hoe vis de schadelijke effecten van frisdrank kan omdraaien

4/25/2016

0 Reacties

 
Foto

​Fructose, dit vaak voorkomend ingrediënt in voeding verandert de genen in je brein. Een nieuwe studie aan de universiteit van Californië heeft aangetoond dat deze veranderingen in de hersenen de kans op tal van ziekten, als cardiovasculaire aandoeningen, Alzheimer en ADHD kunnen verhogen.

​
Gelukkig hebben de Amerikaanse wetenschappers ook goed nieuws. Omega-3 vetzuren kunnen de negatieve effecten van fructose omkeren. De studie concentreerde zich op de voordelen van docosahexaeenzuur (ook bekend als DHA). Dit is een type van omega-3 dat in grote hoeveelheden in vis zit. Tijdens het experiment trainden de wetenschappers ratten om in een doolfhof te lopen. De beestjes kregen één van deze drie drankjes: water met fructose, water met fructose en DHA of alleen water. 

De eerste groep liep aan dezelfde snelheid in het doolhof als de controlegroep. Wie het zoete drankje met DHA had gedronken, klaarde dus het snelst de klus. 

Onderzoeker Xia Yang verklaart de resultaten van dit onderzoek: "DHA is in staat om een genenpatroon in de hersenen weer normaal te maken. Dat is erg opmerkelijk. Mijn team en ik raden mensen aan hun suikeropname te beperken en meer vis die rijk is aan DHA op te nemen. Maar deze stof mag je niet als een wondermiddel voor ziekten beschouwen."

Wat is fructose?
Fructose, is een type suiker dat veel fabrikanten gebruiken om voedingsmiddelen zoeter te maken. Het zit in grote hoeveelheden in frisdranken en fruitsappen. Deze stof is volgens onderzoekers aan de universiteit van Harvard één van de grootste oorzaken van de huidige obesitasepidemie. Maar deze stof zit ook van nature in fruit, groenten en honing. Fructose is zo ongezond omdat enkel levercellen deze stof kunnen afbreken. Maar bij de afbraak produceert de lever stoffen die schade in het orgaan zelf kunnen aanrichten. Daarnaast komen er ook stoffen vrij die slecht zijn voor de  bloedvaten. Als laaste is het zo dat mensen die veel fructose opnemen, resistent kunnen worden aan insuline. Dit kan later leiden tot diabetes. 

Fructose zit in heel wat producten: niet alleen in fruit, maar ook in honing en concentraat in fruitsappen. Vermijd ook afgeleiden van suiker als sorbitol, isomalt, lactitol, maltitol, mannitol, xylitol en erythritol. Ons spijsverteringsstelsel tolereert deze stoffen namelijk niet zo goed. Dat tafelsuiker niet onschuldig is, weet je al langer. Maar besefte je dat een lepel gerraffineerde suiker uit ongeveer 50 procent fructose bestaat?

0 Reacties

Aantal volwassenen met diabetes explosief gestegen

4/11/2016

0 Reacties

 
Foto
Wereldwijd lijden ongeveer 422 miljoen volwassenen aan diabetes, dat is vier keer meer dan de 108 miljoen in 1980. Dat blijkt uit cijfers in het eerste globale diabetesrapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat de chronische ziekte zo'n vlucht heeft genomen, heeft te maken met de toename van risicofactoren zoals overgewicht en obesitas.

Diabetes is geen probleem meer van alleen rijke landen. Volgens Margaret Chan, algemeen directeur van de WHO, is de ziekte aan een opmars bezig in landen met gemiddelde en kleinere inkomens. Diabetes treft wereldwijd 8,5 procent van de volwassen bevolking, of twee keer meer dan in 1980.

Alleen in 2012 stierven in de wereld 1,5 miljoen mensen aan de rechtstreekse gevolgen van diabetes, 80 procent van hen in landen met gemiddelde en kleinere inkomens. Daar kunnen veel mensen de geneesmiddelen nauwelijks betalen en wordt zeer laat of totaal niet een diagnose gesteld van de ziekte. Bij 2,2 miljoen andere sterfgevallen in 2012 speelden een te hoge bloedsuikerwaarde of daarmee verbonden risico's zoals hartziektes een rol.

Zonder tegenmaatregelen zal diabetes de komende jaren tot steeds meer sterfgevallen leiden en tegen 2030 wereldwijd bij de zeven grootste doodsoorzaken behoren, waarschuwt de WHO. De VN-organisatie roept de landen op meer in te zetten op preventie. Het is ook zaak de ziekte zo vlug mogelijk op te sporen.

Diabetes is een zware chronische ziekte die begint als de pancreas niet voldoende insuline (hormoon dat de concentratie van suiker in het bloed regelt) produceert of het organisme de insuline die het produceert niet correct gebruikt. Er zijn drie types diabetes: type 1, type 2 en zwangerschapsdiabetes. De oorzaak van type 1 is ongekend, en een ongezonde levensstijl ligt dan ook niet aan de basis van deze auto-immuunziekte. Type 2 is het meest voorkomende type diabetes wereldwijd, waarbij overgewicht en te weinig beweging wel een belangrijke rol kunnen spelen. Waar type 2 vroeger vooral opdook bij oudere mensen, komt dit type steeds vaker ook op jongere leeftijd voor. Zwangerschapsdiabetes is een tijdelijke aandoening die bij zwangere vrouwen voorkomt, maar wel het risico op blijvende diabetes verhoogt.
0 Reacties

    Archives

    Februari 2019
    December 2018
    Juni 2018
    April 2018
    Maart 2018
    Februari 2018
    December 2017
    Augustus 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Mei 2017
    April 2017
    Maart 2017
    Februari 2017
    Januari 2017
    November 2016
    Oktober 2016
    September 2016
    Augustus 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    Mei 2016
    April 2016
    Maart 2016
    Februari 2016
    Januari 2016
    December 2015
    November 2015
    Oktober 2015
    September 2015
    Augustus 2015
    Juli 2015
    Juni 2015

MIJNLAATSTEDIEET

MijnLaatsteDieet biedt een gezondheidsprogramma 
op maat dat u hebt voor het leven.  

Wij hebben beslist om u eens en voor altijd verder te 
helpen met een persoonlijk programma dat u alles 
biedt om uw gezonde
 levensstijl te behouden.
CONTACTGEGEVENS

MijnLaatsteDieet hoofdkantoor
Oudebaan 3 bus 1
3540 Herk-de-Stad

Telefoon: 0479-902447
Email:
mijnlaatstedieet@gmail.com
SNEL NAAR

>>Het programma
>>Gratis consultatie
>>Contact
>>Prijs
>>Werken bij MijnLaatsteDieet
>>Blog

>>Recepten


Copyright 2016 - mijnlaatstedieet.com - All Rights Reserved