mijnlaatstedieet
  • Home
  • Het programma
  • Gratis consultatie
  • Resultaten voor-na
  • Prijs
  • Recepten fase 2
  • Recepten fase 3
  • 21 dagen detox
  • Contact
  • Vestigingen
  • Werken bij MijnLaatsteDieet
  • Blog

Wat mag je eten als je een te hoog cholesterolgehalte hebt?

8/9/2017

0 Reacties

 
Foto
​1) Ik zorg voor een grotere aanvoer van voedingsvezels
Vezels hebben een interessante impact op het cholesterolgehalte. Ze leiden vaak tot een daling van het cholesterolgehalte in het bloed. Het is dus een goed idee om meer fruit, groenten, droge groenten en volle granen te eten.

2) Ik eet over het algemeen minder vetten.
Ik kies ze ook beter uit. Ons lichaam produceert zelf cholesterol op basis van wat we eten. Het is dus belangrijk het totale aandeel van de vetten te verminderen, ook al is het noodzakelijk om tegelijkertijd de goede vetten te selecteren en de slechte vetten te vermijden.

3) Ik gebruik meer onverzadigde vetten
Het zijn de zogenaamde verzadigde vetten, die vooral te vinden zijn in producten van dierlijke oorsprong, waarvan u het gebruik moet beperken. Onverzadigde vetten zijn daarentegen eerder 'goede vetten', die u moet verkiezen boven de verzadigde. Onverzadigde vetten hebben meestal een plantaardige oorsprong: koolzaad-, noten-, olijfolie.

4) Ik verlies gewicht
Gewichtsverlies leidt meestal tot een daling van het cholesterolgehalte in het bloed.  Gebruik onze gratis consultatie om je hierbij te laten helpen op http://www.mijnlaatstedieet.com/gratis-consultatie.html 

5) Ik geef de voorkeur aan plantaardige voeding
Globaal gezien mag u onthouden dat plantaardige voeding zorgt voor goede vetten en voeding van dierlijke oorsprong voor slechte vetten. De ideale voeding is hoofdzakelijk plantaardig, wat niet betekent dat u voeding van dierlijke oorsprong helemaal van het menu moet schrappen!

6) Ik beperk het aandeel voeding van dierlijke oorsprong
Het zijn vooral de vetten van dierlijke oorsprong die we moeten beperken, maar we mogen ze toch niet helemaal van ons menu schrappen. Producten van dierlijke oorsprong zijn eerder vet. We doen er dus goed aan de voorkeur te geven aan magere producten: magere ham, gevogelte zonder vel, zuivelproducten die minder vet bevatten… We genieten dan meer van de andere voedingsstoffen die in vlees of zuivelproducten aanwezig zijn, zoals eiwitten, sommige mineralen en vitamines.

7) Ik opteer voortaan voor zuivelproducten die weinig vetten bevatten
Dit is een ideale manier om te genieten van de voordelen van zuivelproducten, die rijk zijn aan calcium en eiwitten.

8) Om te koken, vervang ik boter door olijfolie
Boter zorgt voor de aanvoer van verzadigde vetten, die het cholesterolgehalte verhogen en die dus slecht zijn voor onze bloedvaten. Olijfolie bevat daarentegen onverzadigde vetten, die beter zijn voor de gezondheid. Dit betekent niet dat u ermee mag overdrijven. Ook olijfolie moet met mate gebruikt worden!

9) Ik blijf niet bij elke maaltijd kaas eten
Omdat kaas rijk is aan verzadigde vetten, mag u er niet te veel van eten: niet meer dan één portie per dag! Kies bij voorkeur kaas dat weinig vetten bevat, zoals verse kaas met een verlaagd vetgehalte.

10) Ik blijf meer dan 2 eieren per week eten
Eigeel is rijk aan cholesterol (er zit echter geen cholesterol in het wit van een ei), maar recent onderzoek heeft aan het licht gebracht dat we tot 6 eieren per week mogen eten zonder dat er gevolgen zijn voor ons cholesterolgehalte in het bloed.

0 Reacties

Duurzame vis koop je in de viswinkel(?) & 3 andere voedingsmythes ontkracht

8/3/2017

0 Reacties

 
Foto
Voeding, en dan vooral gezonde voeding, we denken er alles over te weten, maar niets is minder waar. Voedingsjournalist Loethe Olthuis staat versteld over hoe weinig mensen weten over de voeding die ze kopen. In haar boek 'Zin en onzin in de supermarkt, over kopen en eten' drukt ze haar lezers met hun neus in de feitelijke zalm. Waar koop je de duurzaamste vis? 'Gewoon bij de supermarkt.' Dit en meer voedingsmythes voor eens en altijd ontkracht.
Nog nooit gehoord van keurmerken zoals Beter Leven en de MSC- en ASC-keurmerken voor vis? Denk je dat plofkip niet meer bestaat? Of loop jij met beide ogen open in de val van 'light' producten? Hoog tijd dus om de culinaire les gespeld te worden door Loethe Olthuis.
​Neusje van de zalm
Laat je niet misleiden door de vriendelijke praatjes van de lokale vismarktkramer, goede vis koop je gewoon in de supermarkt, en dus niet in de viswinkel of bij de viskraam. 'Veel eigenaren vinden het te lastig of te duur om hun winkel te laten certificeren. In de supermarkt daarentegen word je overspoeld met wilde vis die duurzaam werd gevangen (MSC-keurmerk) of vis die verantwoordelijk werd gekweekt (ASC-keurmerk). Daar weet je niet alleen waar de vis vandaan komt en hoe duurzaam die is. Vis van de supermarkt is ook nog eens van beter kwaliteit omdat die vaak beter wordt bewaard en de omloopsnelheid hoger is', vertelt Olthuis aan Volkskrant.

Suikervrij bestaat niet
'Glutenvrij', 'lactosevrij', 'puur plantaardig' of 'vrij van tarwe'. Klinkt allemaal super trendy, maar tenzij je coeliakie hebt, lactose-intolerant of veganist bent, zijn dit enkel mooie woorden die je een flink pak geld kosten zonder enige meerwaarde voor je gezondheid te zijn. Maar het toppunt der valste beloftes is ongetwijfeld het label 'suikervrij', zéker wanneer dit op snoep vermeld staat. Maak je geen illusies ook de dadel-granenrepen van Nak'd, 'raw organic' chocoladepasta met kokosbloesemsuiker of snoepjes met fruitsap ontsnappen niet aan de nodige dosis suiker. Want ook in het 'gezonde snoep' zit al gauw nog tussen de 20 en 70 procent suiker.

Water met een (naar) smaakje
'Gezonde' drankjes zoals Vitamin water, kinderdrankjes met toegevoegde vitamines of drankjes met 'superfruit'. Allemaal voorbeelden van prijzig water met een smaakje, suiker of zoetstof en vooral met een etiket vol onzin. Vitamine A, D en E worden alleen opgenomen door vet en niet uit frisdrank. En ook vitamine B12 haal je gewoon uit voeding. Ook energie- en sportdrankjes zijn niet veel goeds en zouden ondanks het luiden van hun naam vooral niet voor of tijdens het sporten geconsumeerd moeten worden. Ze bevatten namelijk zodanig veel suiker dat ze water aan je lichaam onttrekken, in plaats van je lichaam te hydrateren.

Gebakken lucht
De grootste leugen sinds het ontstaan van de kokerellende mensheid: 'light' bak- en braadproducten. Zulke producten zitten niet alleen boordevol nutteloze en ongezonde toevoegingen, ze bestaan ook nog eens voor bijna 50% uit water. We moeten je natuurlijk niet uitleggen dat je in water niet kunt bakken. En zo is je 'light' product al gauw niet meer dan een kostelijk (en tijdrovend) potje gebakken lucht.

Meer weten over (gezonde) voeding? 'Zin en onzin in de supermarkt, over kopen en eten' is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel.
0 Reacties

    Archives

    Februari 2019
    December 2018
    Juni 2018
    April 2018
    Maart 2018
    Februari 2018
    December 2017
    Augustus 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Mei 2017
    April 2017
    Maart 2017
    Februari 2017
    Januari 2017
    November 2016
    Oktober 2016
    September 2016
    Augustus 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    Mei 2016
    April 2016
    Maart 2016
    Februari 2016
    Januari 2016
    December 2015
    November 2015
    Oktober 2015
    September 2015
    Augustus 2015
    Juli 2015
    Juni 2015

MIJNLAATSTEDIEET

MijnLaatsteDieet biedt een gezondheidsprogramma 
op maat dat u hebt voor het leven.  

Wij hebben beslist om u eens en voor altijd verder te 
helpen met een persoonlijk programma dat u alles 
biedt om uw gezonde
 levensstijl te behouden.
CONTACTGEGEVENS

MijnLaatsteDieet hoofdkantoor
Oudebaan 3 bus 1
3540 Herk-de-Stad

Telefoon: 0479-902447
Email:
mijnlaatstedieet@gmail.com
SNEL NAAR

>>Het programma
>>Gratis consultatie
>>Contact
>>Prijs
>>Werken bij MijnLaatsteDieet
>>Blog

>>Recepten


Copyright 2016 - mijnlaatstedieet.com - All Rights Reserved