mijnlaatstedieet
  • Home
  • Het programma
  • Gratis consultatie
  • Resultaten voor-na
  • Prijs
  • Recepten fase 2
  • Recepten fase 3
  • 21 dagen detox
  • Contact
  • Vestigingen
  • Werken bij MijnLaatsteDieet
  • Blog

Minder alcohol in 2016? Volgens een nieuwe studie doet u het zo

12/31/2015

0 Reacties

 
Foto
Het is een jaarlijks weerkerend fenomeen: tijdens de kerstdagen en op Nieuwjaar mag de champagne nog rijkelijk vloeien, maar nadien nemen velen zich voor tijdens het nieuwe jaar minder alcohol te drinken. En meestal blijkt dat moeilijker dan gedacht. Onderzoekers geven nu een tip: probeer eerst een maand lang volledig nuchter te blijven.

Mensen die een maand lang geen druppel alcohol aanraakten, bleken zes maanden later aanzienlijk minder te drinken dan ze deden vóór de uitdaging. Dat besluiten onderzoekers van University College in Londen nadat ze 857 veertigers volgden die deelnamen aan de campagne Dry January. 

De Britse non-profit Alcohol Concern startte in 2013 met deze campagne om de drinkgewoonten van de alcoholminnende Britten aan te pakken. Sindsdien gingen duizenden mensen de uitdaging aan. En niet zonder gevolgen, zo blijkt nu uit de eerste studie naar de effecten van Dry January.


Meer energie, lagere bloeddruk

Onmiddellijke voordelen die de deelnemers ondervonden, waren een betere nachtrust, meer energie en meer vertrouwen om een drankje te weigeren. Ook zes maanden later konden de succesvolle deelnemers nog makkelijker nee zeggen tegen een aangeboden glas wijn of bier.

Wie zijn alcoholconsumptie wil verminderen, doet er dus goed aan om te beginnen met één maand onthouding. Dat biedt overigens nog meer voordelen, volgens de onderzoekers. Na een maand zonder alcohol waren de bloeddruk en cholesterol van de deelnemers beduidend lager. Bovendien verminderde het risico op leverschade (-12,5 procent) en diabetes (-28 procent). Vier weken zonder alcohol bleek tot slot voordelig voor het gewicht.
0 Reacties

VERMAGEREN MET GENEESMIDDELEN IS NIET VERSTANDIG!

12/22/2015

0 Reacties

 
Foto
Als u wilt vermageren, moet u vooral rekenen op uw wilskracht en een dieet. Er bestaan immers geen wondermiddelen die maken dat u geen dieet moet volgen.

De eetlustremmers werden uit de Belgische markt genomen!
Laten we een aantal geneesmiddelen overlopen. Eetlustremmers zijn in feite amfetamines. Dat zijn exciterende stoffen: ze verhogen de activiteit van het lichaam en de waakzaamheid (ze verminderen dus de slaap en verhogen het angstniveau) en verminderen de eetlust. Die geneesmiddelen doen inderdaad vermageren op korte termijn (enkele maanden), maar hun doeltreffendheid vermindert mettertijd. Bovendien kunnen ze verslavend werken. Een langdurige behandeling is dus zeker uit den boze. Welnu, de experts zijn het erover eens dat zwaarlijvigheid een probleem is dat op lange termijn moet worden aangepakt. Het Europees Geneesmiddelenagentschap stelt dan ook dat het weinig zin heeft eetlustremmers te geven."Eetlustremmers" werken in feite in op twee niveaus: ze remmen de eetlust en versnellen het basale metabolisme; met andere woorden, men verbrandt meer zonder iets te doen. In feite werden de geneesmiddelen uit de handel genomen om een andere reden: hun cardiovasculaire toxiciteit. Sommige eetlustremmers zouden de hartkleppen aantasten.
0 Reacties

Hoe feestdagen overleven zonder bij te komen? Enkele nuttige tips... 

12/18/2015

0 Reacties

 
Foto
Voor iedereen die aan het afslanken is,  zijn de feestdagen wellicht een moeilijke periode om je goed aan je programma te kunnen houden.  MijnLaatsteDieet geeft je daarom enkele nuttige tips mee om de schade te beperken!

Tip 1: koolhydraten

Probeer alle koolhydraten (brood, aardappelen, pasta, rijst,...)  te vermijden tijdens de eetmomenten.  Eet je soep zonder brood, vul je bord met vlees/vis en groenten maar laat de kroketjes dit jaar eens liggen.  

Tip 2: hoeveelheid
Kan je het niet laten om die koolhydraten toch te eten?  Maak dan met jezelf de afspraak om de helft te nemen van wat je anders zou opeten. Neem 2 kroketjes i.p.v. 4.  Kies bijvoorbeeld ofwel het brood bij de soep, ofwel de kroketjes bij het hoofdgerecht maar niet beide.

Tip 3: alcohol
Feesten zonder alcohol bestaat niet?  Toch wel hoor.  Er zijn alcoholvrije alternatieven op de markt tegenwoordig.  Maar het gaat hem vooral om dat mooie glas!  Dus waarom dit jaar niet dat mooie champagneglas eens vullen met Sprite Light of een Appletiser en je wijnglas vullen met Cola Zero?  Alcohol is vloeibare suiker.  Denk eraan...het gaat net om dat mooie glas dat voor je staat.  Wil je toch zo graag dat glaasje alcohol drinken?  Drink de helft van wat je anders zou drinken en probeer tijdens de maaltijden de andere koolhydraten te vermijden!

Tip 4: zoetigheid
Een van de belangrijkste momenten van het feest, het dessert! Maak het niet zo moeilijk deze keer.  Je moest eens weten welke lekkere desserts je kan maken  met fruit.  Een (soja) yoghurt met daarop een warme puree van mango bijvoorbeeld?  Geef toe, die smaak van de kerststronk ken je al lang genoeg, dat koekje of die praline bij de koffie is niks nieuw!  Dus waarom niet eens iets anders proberen?

Tip 5: water!
Je lichaam moet meer en vaker verteren deze dagen dus gun jezelf alsjeblieft voldoende water! Water is je inwendige douche, het spoelt alle ballast zoveel mogelijk weg.  En weet je wat?  Dit zal je lichaamsgewicht enkel ten goede komen. Dus beter een glaasje water meer dan minder.





0 Reacties

Geheugenboost nodig of iets tegen depressie, Alzheimer, Parkinson en schizofrenie?

12/16/2015

0 Reacties

 
Foto
Blokkende studenten onder ons, opgelet: rode chilipeper, peterselie, tijm en kamille versterken het brein en geven je geheugen een boost. Braziliaanse onderzoekers ontdekten een gezamelijke stof in deze kruiden die zorgt voor een geheugenboost. Spice it up dus tijdens deze blokperiode.

Apigenine is in dit geval het wondermiddel, een flavonoïde die rijkelijk aanwezig is in rode chilipeper, peterselie, tijm en kamille. Dit plantaardige ingrediënt verbetert de vorming van neuronen en de verbindingen tussen breincellen, zo ontdekten de wetenschappers van de universiteit van Rio de Janeiro. 

Flavonoïden staan er al langer om bekend dat ze de breinfuncties verbeteren, maar deze studie is de eerste die directe positieve effecten van apigenine op menselijke cellen ontdekt. Deze stof zou volgens wetenschappers op termijn ingeschakeld kunnen worden om ziektes zoals depressie, Alzheimer, Parkinson en schizofrenie te behandelen. 

Tot we zover zijn: wees niet te zuinig met de peterselie, tijm en chilipeper in je gerechten, en drink op tijd en stond eens een kamillethee.
0 Reacties

Pas na zoveel kilo zien vrienden dat je bent afgevallen

12/12/2015

0 Reacties

 
Foto
Al weken aan het sporten en gezond aan het eten, maar laat die eerste "ben jij afgevallen?" verdacht lang op zich wachten? Nog niet opgeven. Onderzoek wijst uit dat je omgeving pas na ongeveer 3 à 4 kg minder merkt dat je wat kilo's kwijt bent.
Het lichaamsdeel dat als eerste verraadt dat de wijzer van de weegschaal wat gezakt is, is volgens de wetenschappers van de universiteit van Toronto het gezicht. "Mannen en vrouwen met een gemiddelde groottte moeten 3 à 4 kg afvallen of bijkomen om een verschil in hun gezicht te zien," zegt Nicholas Rule, professor aan de universiteit van Toronto. Vanaf dan kunnen we ons verwachten aan de vraag die we zo graag horen: "ben jij afgevallen?".

Pas vanaf 6 kg ook aantrekkelijker
Met die 3 à 4 kilogram kunnen we best leven, maar een volgende conclusie is net iets minder opbeurend. Die lang gehoopte "ben jij afgevallen?" na 3 à 4 kg is één ding, maar pas vanaf 6 kilogram minder blijken proefpersonen je ook echt aantrekkelijker te vinden door dat gewichstverlies. Dat is nog iets langer volhouden dus.

Dikke en dunne portretfoto's
Om tot deze conclusies te komen gebruikten de onderzoekers neutrale foto's van gezichten van mannen en vrouwen tussen 20 à 40 jaar oud. Ze maakten verschillende varianten per portret zodat die personen dikker en slanker leken, en vroegen aan proefpersonen om aan te duiden welke zwaarder waren. Zo ontdekten ze dat er een scharniermoment komt vanaf een specifieke BMI-verschuiving, wat zich uit in de respectievelijke 3 à 4 kilogram om op te merken dat iemand is afgevallen, naar 6 kilogram om iemand aantrekkelijker te vinden door het gewichtsverlies.
0 Reacties

Nog steeds te veel antibiotica in onze voeding. Waar moet je op letten?

12/8/2015

0 Reacties

 
Foto
Een nieuwe Britse studie legt bloot dat er nog steeds te veel antibiotica in ons vlees en onze vis zit, waardoor we resistent kunnen worden tegen die medicatie. Wetenschappers hopen op een striktere regulering door overheden wereldwijd, maar in afwachting daarvan: wat kan je zelf doen om zo weinig mogelijk antibiotica via voeding binnen te krijgen? Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) en voedingsdeskundige Patrick Mullie geven enkele tips.

Om te vermijden dat ziektekiemen onder kuddes vee of vissen zich verspreiden en je zieke vis of vlees moet eten, wordt er zowel in de landbouw als visserij antibiotica gebruikt. Die wordt toegediend aan dieren die geslacht zullen worden. Bijgevolg komt die antibiotica door consumptie ook in ons lichaam terecht. We krijgen weliswaar kleinere dosissen binnen dan oorspronkelijk aan de dieren werden toegediend, maar toch is dat soort voeding niet risicoloos. De aanwezigheid van antibiotica in onze vis, vlees, en in mindere mate eieren of melk vergroot namelijk de kans op het resistent worden tegen bepaalde medicatie.

Aan banden leggen
Een nieuwe Britse studie zette het gevaar van te veel antibiotica in vlees en vis nog eens in de verf, door met een expertenpanel 139 voorgaande studies rond antibiotica in de landbouw en visserij te onderzoeken. "Het blijkt uit verschillende onderzoeken dat het verstandig zou zijn om het gebruik van antibiotica in de landbouw in te perken. Het wordt tijd dat de beleidsmakers hier iets aan doen," zo argumenteert een onderzoeker. Omdat het nog jaren kan duren voor zoiets ook effectief aan banden gelegd wordt, gingen wij ons oor te luisteren leggen bij toxicoloog Jan Tytgat van KU Leuven, en voedingsdeskundige Patrick Mullie.

Zoveel mogelijk variëren
"Probeer zo gevarieerd mogelijk te eten," raadt toxicoloog Jan Tytgat van de KU Leuven aan. "Als je dan eens een keertje vlees of vis binnenkrijgt die te veel antibiotica bevatten, is de kans kleiner dat je resistent wordt, omdat het zich dan verdunt." Verder hoeven we ons over producten binnen België volgens Tytgat niet al te veel zorgen te maken, omdat die onderworpen worden aan strenge controles van het Federaal Voedselagentschap. "De 'probleemkinderen' zitten vooral bij vis en schaaldieren van buiten de EU. In lage loonlanden, zoals bijvoorbeeld Azië, worden vaak antibiotica toegevoegd aan kweekvijvers, of veel antibiotica gebruikt om het langdurige transport naar Europa zonder ziektekiemen te laten verlopen."

Biologisch en vegetarisch
Voedingsexpert Patrick Mullie benadrukt het belang van zelf zoveel mogelijk vers te koken, zodat je weet wat je binnen krijgt. "Je kan ook af en toe vegetarisch eten om niet te veel antibiotica binnen te krijgen. Of kies voor een vaste slager waar je op vertrouwt." Is biologisch eten tot slot een garantie op antibiotica-vrije voeding? "In principe zou biologische vlees en vis veiliger moeten zijn, maar als consument weet je natuurlijk nooit hoe eerlijk die labels zijn," zegt Tytgat. "Je kan alleen maar hopen dat het klopt wat ze op de verpakking schrijven."
0 Reacties

Waarom diëten met minder vet geen enkele zin heeft

12/1/2015

0 Reacties

 
Foto
Wie gewicht wil verliezen, heeft meteen de neiging om minder vet te gaan eten. Overal hoor je immers al jaren dat dat de oorzaak is waarom we te zwaar zijn. Maar een recent onderzoek heeft nu uitgewezen dat vet weren geen enkele zin heeft.

Veel gezondheidsorganisaties vertellen ons al jaren dat vet de grote boosdoener is van ons toenemend gewicht. Volle melk, boter... Het is allemaal ongezond voor je lichaam. "Onzin", klinkt het nu aan de universiteit van Harvard, waar wetenschappers het dieet van meer dan 68.000 mensen onderzochten. Conclusie: "vet weren uit je dieet heeft geen enkele zin."

Jawel, er blijkt geen enkele aanwijzing te zijn dat minder vet eten op lange termijn voor minder gewicht zorgt. Op korte termijn zal het wel wat uithalen, maar na verloop van tijd is het effect minimaal. "Vet weren blijkt een totaal verkeerde aanpak. We moeten evolueren naar een algemeen gezonder eetpatroon waarin we onze porties controleren", klinkt het aan Harvard. 

Natuurlijk is het niet gezond om veel suiker en vet te eten. Gezonde vetten blijken echter nodig om je lichaam gezond te houden. Vermijd dus voorverpakte maaltijden en fastfood, maar blijf lekker vette vis eten.
0 Reacties

Waarom het zo moeilijk is om af te vallen?

12/1/2015

1 Reactie

 
Foto
Als je af en toe eens toegeeft aan die koekjescraving, is het normaal dat je dieet niet naar wens verloopt. Maar soms eet (en sport) je zoals het moet en wil het nog steeds niet lukken. De wetenschap heeft daar nu gelukkig ook een verklaring voor gevonden.

De verklaring is eigenlijk heel simpel: niet iedereen is gebaat met de algemene voedingsvoorschriften. We weten allemaal dat te veel suiker en te veel vet slecht is voor de lijn, maar de precieze aangeraden hoeveelheden blijken niet voor iedereen te kloppen.  Daarom dat MijnLaatsteDieet al langer voor iedereen individuele hoeveelheden berekent aan de hand van lichaamsbouw en bloedwaarden.

In een nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift Cell, onderzochten wetenschappers nauwkeurig het doen en laten van 800 mensen. Ze keken daarbij vooral naar hoe hun voedingspatroon invloed had op hun gezondheid. En wat bleek? Er waren grote verschillen bij hoe de mensen reageerden op voeding, en dat geldt voor alle leeftijden. Waar sommige zaken de suikerspiegel van sommigen deden stijgen, deden ze net het omgekeerde bij anderen. 

"We denken al jaren dat obesitas zo alomtegenwoordig is omdat mensen zich niet houden aan onze voedingsvoorschriften", aldus het Weizmann Institute of Science. "Maar dit onderzoek toont dat het probleem wel eens bij die voorschriften zou kunnen liggen." De onderzoekers vermoeden dat die achterhaald zijn. "We zien nu al dat we meer wegen dan 30 jaar geleden, ook al eten we en sporten we op dezelfde manier. Ons microbiologisme zou dus veranderd kunnen zijn."

De oplossing?
Dieetvoorschriften op maat.  MijnLaatsteDieet is voorstander van individuelevoedingsprogramma's omdat we al langer weten dat iedereen uniek is.  De resultaten zijn ook opmerkelijk beter dan bij universele dieetvoorschriften!
1 Reactie

    Archives

    Februari 2019
    December 2018
    Juni 2018
    April 2018
    Maart 2018
    Februari 2018
    December 2017
    Augustus 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Mei 2017
    April 2017
    Maart 2017
    Februari 2017
    Januari 2017
    November 2016
    Oktober 2016
    September 2016
    Augustus 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    Mei 2016
    April 2016
    Maart 2016
    Februari 2016
    Januari 2016
    December 2015
    November 2015
    Oktober 2015
    September 2015
    Augustus 2015
    Juli 2015
    Juni 2015

MIJNLAATSTEDIEET

MijnLaatsteDieet biedt een gezondheidsprogramma 
op maat dat u hebt voor het leven.  

Wij hebben beslist om u eens en voor altijd verder te 
helpen met een persoonlijk programma dat u alles 
biedt om uw gezonde
 levensstijl te behouden.
CONTACTGEGEVENS

MijnLaatsteDieet hoofdkantoor
Oudebaan 3 bus 1
3540 Herk-de-Stad

Telefoon: 0479-902447
Email:
mijnlaatstedieet@gmail.com
SNEL NAAR

>>Het programma
>>Gratis consultatie
>>Contact
>>Prijs
>>Werken bij MijnLaatsteDieet
>>Blog

>>Recepten


Copyright 2016 - mijnlaatstedieet.com - All Rights Reserved